oneshotshowcase

World Superbikes Assen 2019.

#33 Marco Melandri.

2019 was een koud en winderig weekend, door regen op de zaterdagmiddag werdt het evenement afgelast. Op zondag een vol progamma zodat alle races toch nog verreden konden worden.

Het wereldkampioenschap superbike als wegraceklasse is in 1988 ingesteld door de FIM. Per seizoen wordt een serie wedstrijden verreden op circuits over de gehele wereld, waardoor superbikes wordt gereden. Tot 2015 werden er op zondag twee races verreden, sinds 2016 wordt er één race gehouden op zaterdag en twee op zondag. Beide races tellen ieder afzonderlijk mee voor het wereldkampioenschap. Wie aan het eind van het seizoen de meeste punten heeft gewonnen mag zich wereldkampioen noemen.

De eerste superbike race ooit werd gewonnen door Davide Tardozzi op zijn Ducati 851. Naast de World Superbike, World Supersport en World Supersport 300 klasse zal in 2020 op vrijdag en zaterdag ook de nieuwe Yamaha R3 Cup in het progamma worden opgenomen.

Het Brits kampioenschap superbike (Eng. British Superbike Championship; afk. BSB; Officieel MCE Insurance British Superbike Championship) is de belangrijkste motorsportklasse in het Verenigd Koninkrijk. In de BSB nemen de belangrijkste motorfietsfabrikanten, zoals Ducati, Honda, Yamaha en Suzuki, waarvan een aantal als fabrieksteam, deel. Het kampioenschap ontstond in 1988 en werd geracet in een parallelle 750 cc/Formule TT-klasse en later met Superbikes. De BSB geldt als springplank voor het wereldkampioenschap superbike. In 2012 werd voor het eerst een race op het TT Circuit Assen verreden.

Worldsupersport Assen 2019.

# 74 Jaimie van Sikkelerus van mpm wilsport racedays in actie tijden World Superbike 2019. Klik op de camera voor meer.

Worldsupersport 300 Assen 2019.

#6 Robert Schotman reed in zijn jeugd bij Molenaar NSF 100 Cup en later de Moriwaki 250 juniorCup met succes Kampioen was geworden, later stroomde Robert door naar de Red Bull Rookie MotoGp. De laatste 3 jaar kwamhij uit voor de World SSP300 hier behaalde meerdere podiumplaatsen.

#20 Jenny Tinmouth. 2016 Assen

The first lady TT rider 2011, fist lady to score MCE BSB point.