oneshotshowcase

Deze webpagina gaat over verschillende races op 4 wielen, omdat er op Assen zelden formule gereden wordt heb ik diverse klasse in gezet. Je zult zien wat er zoal rond rijdt op Assen, de enige formule klasse is de BOSScup F1 uit de jaren 90 en deze laten zien dat er daadwerkelijk geracet kan worden op het circuit van Assen. Tijdens de Gamma Racing Days zijn vaak ook de formule F2 te zien kortom ogen tekort.

W-Series Assen 2019.

De W-series waar uitsluitend vrouwen aan deelnemen is een nieuwkomer bij de DTM. Sinds 2019 is circuit Assen de thuisbasis nadat ze Zandvoort vaarwel hadden gezegd. Beitske Visser #95 eindigde als 2de in het wereldkampioenschap van 2019, zei komt in 2020 weer in actie voor Nederland in de W-series. Er zijn 20 vrouwen die strijden voor het kampioenschap + 2 reserve rijdsters. De race gaat over 1 wedstrijd per weekend.

BOSS GP is officieel erkend door de FIA ​​als International Race Series. De prestaties van deze auto's zijn verbluffend, de start is luidruchtig, de races snel en furieus. De serie wil de passie van alle motorsportfans roeren ... met slechts een beetje hulp van de gillende V10, de huilende V8's en de grommende V6-motoren. Alles bij elkaar brengen ze een onvergetelijke mix van geluid en snelheid om nooit te vergeten.

 

BOSS GP: #27 Marco Ghiotto   GP2.

De snelste raceserrie in Europa en een van de meest spectaculaire series in de internationale motorsportwereld. Brute racemonsters uit de Formule 1 nemen het op tegen GP2, Indy Cars, Worldseries Renault,A1 GP en andere krachtige, snelle en luidruchtige Formulewagens op. Deze serie is gebouwd op snelheid, spektakel en lawaai en is een waar paradijs voor zowel de bestuurders als de motorsportfans.

De opzet van de W-series is dat iedere coureur tijdens het weekendrace andere monteurs en een nieuwe layout van bolides krijgen voor een eerlijke competitie.

#21 Jessica Hawkins

#95 Beitske Visser

#2 Esmee Hawkey

#31 Tasmin Pepper

De DTM is in Europa een van de grootste/belangrijkste toerwagen kampioenschappen. Het wordt samen met het WTCC gezien als de Formule 1 van de toerwagens. De afkorting staat sinds 2000 voor Deutsche Tourenwagen-Masters. Daarvoor stond ze voor Deutsche Tourenwagen Meisterschaft.

Het kampioenschap is van oorsprong Duits. De meeste races worden dan ook gereden in Duitsland, maar er wordt ook gereden op andere internationale circuits zoals Brands Hatch, Red Bull Ring, Moskou en voorheen Zandvoort en vanaf 2019 op Assen.Sinds 2015 zijn er negen evenementen, met bij iedere editie een race op zaterdag en een race op zondag. De race op zaterdag duurt 40 minuten, en een pitstop is optioneel. De race op zondag duurt 60 minuten, en een pitstop met bandenwissel is dan verplicht. Traditioneel wordt het seizoen geopend en afgesloten op de Hockenheimring.

#11 Marco Wittmann    BMW Team ARG       DTM Assen 2019

#95 Beitske Visser is de enige Nederlandse coureur die in de W-series rijdt, in 2019 eindigde zij als 2de in het kampioenschap. In 2020 mag Beitske nu gaan proberen om het kampioenschap op te eisen.

#33 Rene Rast  Audi Sport Team    DTM Assen 2019